Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εισαγωγή στη θεματολογία του ιστολογίου

Με αφορμή ένα βίντεο που παρακολούθησα στο youtube
με τον τίτλο Kids of Today vs 1980's Technology


μου ήρθε ξανά στο μυαλό η ιδέα της δημιουργίας μιας ακόμη προσωπικής μου σελίδας, στην οποία θα παρουσιάζω αντικείμενα με τα οποία μεγάλωσε η γενιά μου στα 80’s και στα 90’s. Τεχνολογικά προϊόντα μιας άλλης εποχής, αναλογικής και ποιοτικότερης, αλλά βέβαια υψηλού κόστους απόκτησης και βλαβερότερης για εμάς και για το περιβάλλον. Επίσης παιχνίδια που ήταν ικανά να φέρουν κοντά τα παιδιά της γειτονιάς, παλιές συνήθειες οι οποίες τείνουν να ξεχαστούν, καλές και κακές στιγμές του τόπου και των ανθρώπων, οι οποίοι μεγάλωσαν σε διαφορετικές πόλεις και χωριά. Το παρελθόν υπάρχει για να νοσταλγούμε τις στιγμές κάθε ηλικίας μας, για να αναπολούμε με χαρά αλλά και καμιά φορά με λύπη, όλα όσα ζήσαμε και μέσα μας υπάρχει η επιθυμία να μοιραστούμε με ανθρώπους της ίδιας ηλικίας και όχι μόνο.
Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι απλός και συνηθισμένος. Το περιεχόμενό του ελπίζω να καλύψει όλους εκείνους που θέλουν να θυμηθούν και να μοιραστούν γεγονότα τα οποία μας σημάδεψαν και μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα. Από την πιο απλοϊκή μας στιγμή των παιδικών μας χρόνων, ως τις εφηβικές ανησυχίες μας και τα νεανικά μας όνειρα. Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλω να επικεντρωθώ μονάχα στα αντικείμενα, κάτι το οποίο ήταν η πρώτη μου επιλογή για τη δημιουργία αυτής της σελίδας. Υπάρχουν τόσα πολλά που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, και ελπίζω να καταφέρω να ανταποκριθώ στις παραπάνω υποσχέσεις μου!