Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Μάρκες με έκαψες! Το φαινόμενο των 80’s!

Στα 80΄s ως τις αρχές των 90’s,τα προϊόντα τεχνολογίας ήταν ιδιαίτερα πανάκριβα. Οπότε πολλοί από εμάς, είτε λόγω οικονομικής στενότητας, είτε λόγω μικρής ηλικίας, χρησιμοποιούσαμε προϊόντα τα οποία ήταν αντιγραφές επώνυμων εταιριών, τα οποία ήταν αμφιβόλου ποιότητας και όπως ήταν φυσικό πολύ περιορισμένης αντοχής! Μια αρκετά συνηθισμένη περίπτωση ήταν οι γονείς μας να μας αγοράζουν τέτοια προϊόντα για το λόγο πως δεν πρόκειται να άντεχαν για πολύ στα χέρια μας!
Προσωπικά από τα 12 μου χρόνια που άρχισα να ακούω μουσική, πέρασε από χέρια μου ένα φορητό στερεοφωνικό ραδιόφωνο γαλάζιου χρώματος μάρκας Silver, ένα φορητό ραδιοκασετόφωνο μαύρου χρώματος μάρκας Weiko, και αρκετά Walkman που δεν άντεξαν για πολύ! Επίσης είχαμε στο σαλόνι μας ένα midi στερεοφωνικό συγκρότημα, με πικάπ, κασετόφωνο και ραδιόφωνο επίσης Silver!!! Κι όμως με αυτό αντιγράφαμε τις κασέτες για τον Amstrad! Χρησίμευσε και κάπου! Η Silver μαζί με την Crown, ήταν ίσως οι διασημότερες μάρκες με έκαψες, της εποχής. Και βέβαια καμία σχέση με τα περιποιημένα σημερινά κινέζικα προϊόντα όπως τα BlueSky!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου