Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Κορεάτικα κινούμενα σχέδια!

Οι Ιάπωνες έκαναν την αρχή. Δημιούργησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 κινούμενα σχέδια επιστημονικής φαντασίας, με θέμα τις μάχες τεράστιων ρομπότ εναντίων διάφορων τεράτων ή εξωγήινων πολιτισμών που απειλούσαν τον πλανήτη. Τα γνωστά anime mecha. Το Mazinger Z ήταν η πρώτη επιτυχημένη σειρά και ακολούθησαν δεκάδες παρόμοιες. Ακόμη και σήμερα οι Ιάπωνες συνεχίζουν τις παλιές τους σειρές, προσαρμόζοντας τες στην σημερινή εποχή και συνεχίζουν τις ιστορίες των ρομπότ τους, έχοντας για βοήθεια τη νέα τεχνολογία. Προσωπικά τα συγκεκριμένα κινούμενα ήταν τα πιο αγαπημένα μου! Δεν έχανα τίποτα που να έπεφτε στα χέρια μου και να είχε τεράστια εντυπωσιακά ρομπότ! Αυτό όμως που δεν γνώριζα τότε, ήταν πως κάποιες ταινίες που έβλεπα στην τηλεόραση ή στο βίντεο δεν προερχόταν από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου!

Πρόκειται για τρεις ταινίες:

Protectors of the universe (1983)


Defenders of space (1984)




Raiders of Galaxy (1985)



Ουσιαστικά όσον αφορά τα Protectors of the universe και Raiders of Galaxy, πρόκειται για αντιγραφή του Mazinger Z. To Defenders of space ήταν το μόνο που δε μου άρεσε, αλλά το έβλεπα όποτε το πετύχαινα στην τηλεόραση μόνο και μόνο για τα ρομπότ! Παρά τα γελοία λάθη τους σε κάποιες σκηνές, το φτηνιάρικο animation κ.α. παραμένουν εντυπωσιακά και είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες κινουμένων σχεδίων των 80’s! Στη σημερινή εποχή τα πράματα έχουν αλλάξει, και οι Κορεάτες έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τις ταινίες κινουμένων σχεδίων τους, ενώ δεν αντιγράφουν πλέον τους Ιάπωνες και έχουν δημιουργήσει το δικό τους σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου