Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Yeaaa! My game is still working in 2014!

Όχι δεν πρόκειται να παρουσιάσω όσα παιχνίδια παίζω ακόμη και σήμερα, αλλά ένα από τα παιχνίδια που πάντοτε σε ενημερώνει για τη χρονιά που ξεκινάς το παιχνίδι, καθώς και για τον υπολογιστή για τον οποίο προγραμματίστηκε. 80286 12Mhz!

Θα παρουσιάσω ένα από τα καλύτερα και πιο διασκεδαστικά παιχνίδια για PC σε λειτουργικό DOS. Το καταπληκτικό Prehistorik 2 της πολυαγαπημένης Titus Interactive.
Πρόκειται για την βελτιωμένη συνέχεια του Prehistorik που χρησιμοποιούσε EGA γραφικά και ήχο beeper. Είναι ένα κλασικό platform game με ήρωα έναν ‘’άγριο’’ προϊστορικό τύπο που τα βάζει με κάθε λογής προϊστορικούς εχθρούς. Βέβαια το ατημέλητο παρουσιαστικό του μάλλον γέλιο προκαλεί παρά τρόμο! Η έκφραση του ήρωα μας αλλάζει όμως, πατώντας το κάτω βελάκι και γίνεται κάπως απειλητική για τους εχθρούς του! Στόχος μας είναι να φάμε τα περισσότερα φρούτα και να μαζέψουμε περίεργα αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με την εποχή που παρουσιάζει το παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές παγίδες και πολλά κρυφά σημεία που δίνουν στο παιχνίδι περισσότερη διάρκεια στο χρόνο, καθώς παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα επίσης πρωτόγονα όπλα του διαφέρουν όσο προχωράμε τις πίστες, και ενώ ξεκινούμε με το απαραίτητο συνηθισμένο ρόπαλο, συνεχίζουμε με το υπέρτατο σφυρί, και ύστερα έχουμε τη δυνατότητα να εκτοξεύουμε ιπτάμενες χατζάρες και διπλά τσεκούρια! Το παιχνίδι αξιοποιεί τις δυνατότητες της VGA και της κάρτας ήχου. Βέβαια στον ήχο υστερεί σε σχέση με τα γραφικά, αλλά τουλάχιστον είναι αρκετά διασκεδαστικός, με ευχάριστη μουσική υπόκρουση και ηχητικά εφέ.

Η δυνατότητα save απουσιάζει όπως συνέβαινε και σε αρκετά παιχνίδια της εποχής, αλλά σε κάθε επίπεδο υπάρχει ένας κωδικός που πρέπει να τον σημειώνουμε ώστε να ξεκινούμε το παιχνίδι από εκεί που σταματήσαμε, κάνοντας ευκολότερο κάπως τον τερματισμό του. Το μεγάλο του ελάττωμα είναι πως ενώ μπορεί να έχουμε σημειώσει όλους τους κωδικούς του παιχνιδιού, σε κάποιον διαφορετικό υπολογιστή παύουν να ισχύουν επειδή το παιχνίδι παίρνει πληροφορίες από το BIOS!!!

Μια από τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού είναι το bonus level, όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, όπου ο ήρωας μας έχει τη δυνατότητα να φάει τον… αγλέουρα!!!

https://www.youtube.com/watch?v=J4IQ26Y2Zhs&feature=related
(Προχωρήστε το βίντεο στο 0:50)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου