Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εξωγήινοι (Τερατομάχοι)!

Ακόμη ένα φθηνό παιχνίδι που αγοράζαμε κυρίως από το περίπτερο της γειτονιάς! Έκανε θραύση στα τέλη των 80's, και κάναμε ανταλλαγές, επειδή σε κάθε σακουλάκι δεν γνωρίζαμε ποια φιγούρα υπήρχε μέσα. Οι φιγούρες ήταν μονόχρωμες, με αποσπώμενα χέρια, όπου μας επέτρεπε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς, και να φτιάξουμε τον δικό μας Τερατομάχο! Επίσης υπήρχαν μικρότερες φιγούρες με εντονότερα χρώματα, επίσης μονόχρωμες, που λεγόντουσαν Εξωγήινοι, και τις κάναμε συλλογή. Οι Τερατομάχοι έφεραν μαζί τους διάφορα όπλα, ενώ στους Εξωγήινους υπήρχε ένα ρινγκ όπου τους τοποθετούσαμε, και αγωνιζόμασταν μεταξύ μας.



Αεροπλανάκια από φελιζόλ! (Flying Gliders)Το φθηνό παιχνίδι που πωλούνταν στα περίπτερα.

Τα θυμάστε; Ήταν ένα διάσημο παιχνίδι στα τέλη των 80's ως τις αρχές των 90's, το οποίο έκανε θραύση εξαιτίας της πολύ χαμηλής του τιμής. Τα αεροπλανάκια αυτά είχαν όμορφα χρώματα, και σχέδια πολεμικών αεροπλάνων του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά διασκεδαστικό, γιατί αντικαθιστούσε επάξια τις χάρτινες σαΐτες μας, αλλά όπως συνέβαινε με οτιδήποτε φθηνό, είχε αρκετά περιορισμένη αντοχή, εξαιτίας του εύθραυστου υλικού κατασκευής του. Συνήθως έσπαγαν μπροστά στη μύτη, ή στις ενώσεις των φτερών.