Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ταινίες με τεράστια έντομα, ζώα κ.α.

Στη δεκαετία του 1950, τα B-Movies είχαν ως θέμα κυρίως την καταστροφολογία. Τεράστια έντομα και ζώα που επιτίθονταν κατά πλήθη ή μόνα τους, εναντίων των ανήμπορων ανθρώπων. Ενώ υπήρξαν κορυφαίες παραγωγές με παρόμοια θεματολογία, όπως το The Birds του 1963 και το Jaws του 1975, οι περισσότερες εξ αυτών ήταν φτηνιάρικες παραγωγές, όπου προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τους ρόλους τους ατάλαντοι ηθοποιοί, σε ρηχά προχειροφτιαγμένα σενάρια και επίσης ανύπαρκτη σκηνοθεσία. Η μόδα αυτή επανήλθε στα μέσα των 70’ως τις αρχές των 80’s. Σας παρουσιάζω λοιπόν τρείς από τις ταινίες που είχα παρακολουθήσει όταν ήμουν παιδί, και μου είχαν κάνει εντύπωση. Η μοναδική ταινία που βλέπεται είναι το ''The Swarm''.

Empire of the Ants (1977)

The Swarm (1978)

Island Claws (1980)

Τρόμος στα 8 και στα 16 Bits!

Οι παλιοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παρά τις περιορισμένες δυνατότητες τους, στην απεικόνιση γραφικών και στην απόδοση του ήχου, μπορούσαν να δημιουργήσουν διάφορα συναισθήματα όπως ο φόβος, τη στιγμή που ιδιαίτερα κάποιο παιδί ασχολούταν με ένα παιχνίδι. Ορίστε ορισμένα παιχνίδια που μου έμειναν στη μνήμη, εξαιτίας του φόβου που μου προκαλούσαν!

AMSTRAD CPC464
Ghostbusters

ZX Spectrum 48k
Aliens

Great Wall 80286B
Dark Castle

Dangerous Dave 2 - The Haunted Mansion

Prince of Persia