Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ντισκοτέκ στην Αθήνα: Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι

Ντισκοτέκ στην Αθήνα: Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι - Κεντρική Εικόνα
Αξεπέραστη δεκαετία των ‘80s. Αν είσαι από αυτούς που πέρασαν την νιότη τους αυτήν την δεκαετία ξέρεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Πολλά και έντονα χρώματα, γκλίτερ και λαμέ παντού, κορδέλες, κολάν χρυσό, φουσκωτά μαλλιά. Ναι, τώρα τα βρίσκεις κιτς αλλά για θυμήσου πώς ήταν τότε. Θυμήσου το κέφι, την ξεγνοιασιά, τον ασταμάτητο χορό στους funky ρυθμούς. Ασύγκριτες αναμνήσεις ε; Θες να πας πίσω;
Επιμέλεια: Ολυμπία Αντώνενα
Αν ήσουν πολύ μικρός τότε για να έχεις μνήμες ή δεν υπήρχες καν σαν ιδέα, σίγουρα έχεις εικόνες από τις θρυλικές ντισκοτέκ. Είτε από φωτογραφίες των γονιών σου είτε από ταινίες ή τα video clip της εποχής. Δεν μπορεί να μην έχεις εκτεθεί σε αυτήν την κουλτούρα που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Θα έχεις σίγουρα σκεφτεί πώς θα ήταν να βρισκόσουν κι εσύ στην ιστορική Μπαρμπαρέλα. Υπάρχουν ακόμα ντίσκο που κρατούν ζωντανό το πνεύμα των ‘80s και σε περιμένουν για ένα ταξίδι στο χρόνο.
Στα Νότια Προάστια έχεις δυο επιλογές. Η μια είναι το Disco Studio 54 Athens, στην πλαζ του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό. Κατακόκκινες δερμάτινες πολυθρόνες, νέον λαμπάκια παντού, αστραφτερές ντισκομπάλες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το θρυλικό Studio 54 της Νέας Υόρκης καλύπτουν όλους τους τοίχους, δερμάτινοι μαύροι καναπέδες με λεοπάρ μοτίβα. Και το καλύτερο από όλα, η μεγαλύτερη πίστα της Ελλάδος βρίσκεται εκεί. 70 τετραγωνικά μέτρα για να εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις φιγούρες σου. Η επιτυχία των μουσικών επιλογών είναι εγγυημένη, καθώς στα decks φιλοξενούνται μερικοί από τους καλύτερους DJs του είδους. Διοργανώνονται επίσης και διαγωνισμοί χορού με έπαθλα και δώρα για τους νικητές. Ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με είσοδο 10 ευρώ. Αν κλείσεις φιάλη σε τραπέζι, υπολόγιζε 90 ευρώ.
Στην ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ – Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι
Η άλλη επιλογή των Νοτίων Προαστίων είναι το Vinilio, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα (στο υπόγειο του ξενοδοχείου «Εμμαντίνα»). Με το που διασχίσεις την είσοδο μεταφέρεσαι σε άλλη εποχή. Έντονα χρώματα παντού, κόκκινοι – όσο δεν πάει – καναπέδες, καθρέφτες στους τοίχους, φωσφοριζέ πορτρέτα των ειδώλων της δεκαετίας του ’80 και μια τεράστια ντισκομπάλα στο κέντρο της πίστας. Pop art διάθεση στην χαμηλοτάβανη ντίσκο που σίγουρα θα λατρέψεις. Συχνάζουν παρέες κάθε ηλικίας, οπότε δεν θα νιώσεις ποτέ άβολα. Η μουσική κινείται ευέλικτα ανάμεσα στα 60s, τα 70s και τα 80s, με ξένα αλλά και ελληνικά, πολυαγαπημένα, κομμάτια και μιξάρεται αυστηρά και μόνο από βινύλια –εξ ου και το όνομα. Σε περιμένει από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Είσοδος 10 ευρώ Παρασκευή και Σάββατο, ενώ τις άλλες μέρες μόνο 5.
Στην ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ – Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι
Στις Τζιτζιφιές θα βρεις την Disco Boom Boom. Αυθεντική και πραγματικά cult ντίσκο. Κλασσικά διακοσμητικά στοιχεία οι καθρέφτες, οι δερμάτινοι καναπέδες και οι οι τυπωμένες σε χαρτί Α4 προειδοποιήσεις ότι «απαγορεύονται τα ποτά στην πίστα και το τραινάκι». Το κλειδί της υπόθεσης όμως, εδώ, είναι ο DJ Soulis V. Θα τον ακούσεις να ανακοινώνει αφιερώσεις του τύπου «ο Γιάννης χαρίζει αυτό το τραγουδάκι στην Κούλα με πολύ looove» ή να ξεσηκώνει τους θαμώνες με ατάκες όπως «πάμε, όλα τα μωρά στην πίστα». Ανοιχτό Παρασκευή και Σάββατο με είσοδο 15 ευρώ. Τις Παρασκευές, αν είσαι φοιτητής, μπαίνεις με 10 ευρώ.
Στην ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ – Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι
Προς Παγκράτι μεριά θα βρεις τις 33 Στροφές, με τις πόρτες ορθάνοικτες για σένα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ο χώρος με την πρώτη ματιά θα σου θυμίσει ίσως κέντρο διασκέδασης, ξέρεις αυτό με τα γαρύφαλλα και τα συναφή. Αλλά όχι. Οι μουσικές είναι αποκλειστικά από τις δεκαετίες ’70 και ’80. Ο μέσος όρος ηλικίας των θαμώνων εδώ είναι λίγο ανεβασμένος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται χαμός στην πίστα. Αν πεινάσεις μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ωραίο finger food και καλοψημένο σουβλάκι. Όσο για το οικονομικό, είσοδος με ποτό 15€ τα Σάββατο, 10€ Παρασκευή και Κυριακή. Μπουκάλι σε τραπέζι με παρελκόμενα fingerfood από 80€.
Στην ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ – Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι
Μια εναλλακτική ντίσκο βρίσκεται στο Κολωνάκι, στο εμπορικό κέντρο Λαιμού. Το όνομά της La Boom. Έχει ως κόνσεπτ το ταξίδι στο χρόνο και το υλοποιεί επικοινωνώντας με το διπλανό dance club Animal. Από τη μια έχεις τον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος στις μέρες μας και από την άλλη το κέφι των ‘80s. Ακούς Lambada, Michael Jackson και Αλέξια (Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε) και χορεύεις παρέα με 40άρηδες νοσταλγούς του rock and roll. Κι αν βαρεθείς, ο David Guetta είναι ακριβώς δίπλα. Ανοιχτό Τετάρτη έως Σάββατο. Είσοδος με ποτό 15€ (ισχύει για την La Boom και το dance club Animal). Μπουκάλι σε τραπέζι 110€.
Στην ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ – Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι

Πηγή:
http://www.koolnews.gr/diaskedasi/ntiskotek-stin-athina-gia-na-thymithoyn-oi-palioi-kai-na-mathoyn-oi-neoteroi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου