Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

30 Χρόνια Zelda,ένα video-game θρύλος.

Ελάτε να ταξιδέψουμε με τις περιπέτειες του Link.


1986


Η πρώτη εμφάνιση του The Legend of Zelda στο Ιαπωνικό FamiCom,άλλος ένας τίτλος στην μεγάλη βιβλιοθήκη της
konsolas με υπότιτλο "The Hyrule Fantasy",παράλληλα είναι και πρωτοεμφανιζόμενο game-disk για το FamiCom Disk System.

Το μέγεθος του παιχνιδιού (gameplay) ήταν μεγάλο (για τα δεδομένα της εποχής) και οι δισκέτες βοήθησαν για την αποθήκευση τις προόδου πριν εμφανιστούν τα cartridge με save-system.

Δημιούργημα του Shigeru Miyamoto με τίτλο ανάπτυξης "Περιπέτεια",ο ήρωας Link είναι ο συνδετικός κρίκος
(link) ανάμεσα στο game και τον χρήστη(gamer),μαχόμενοι τον Hakkai,ένα μοχθηρό ανθρωπόμορφο γουρούνι
(Ganon/Ganondorf).

Το παιχνίδι ξεχωρίζει από την platform γραμμική συνταγή,η επίσκεψη στις τοποθεσίες και τους λαβύρινθους (Dungeons) είναι ελεύθερη.

Μια έκπληξη περίμενε τους θαρραλέους που θα ολοκλήρωναν το game,ένα δεύτερο εναλλακτικό quest με περισσότερες προκλήσεις,γρίφους και πιο δυνατούς εχθρούς.

1987

Zelda II: The Adventure of Link

Το δεύτερο Zelda game είναι γεγονός,νέες ιδέες ενσωματώνονται στο gameplay όπως το άλμα (χωρίς βοηθητικό αντικείμενο) και το πλευρικό scrolling όπου δίνει extra επιθετικές κινήσεις προς τούς εχθρούς και νέες
στρατηγικές,τα μαγικά ξόρκια και ο μετρητής μαγικής ενέργειας,νέες πόλεις,οι καρδιές δεν υπάρχουν πλέον και το ξόρκι-ξορκιού είναι το "κάτι άλλο".
Ο Link μαζεύει πόντους εμπειρίας για να βελτιώσει επίθεση και άμυνα.

Το TriForce,πλέον,έχει τρία κομμάτια : Σοφία-θάρρος-Ισχύς.Οι πόλεις Ruto,Saria,Darunia,Mido,Rauru,Nabooru θα γίνουν αργότερα χαρακτήρες στο Ocarina of Time.Το μοτίβο της ανταλλαγής αντικειμένων,το άπατο πηγάδι τα συναντάμε και στα επόμενα games.

1988

Η χρονιά δεν μας απασχολεί με κάποιο game,τα διακοσμητικά δωματίου,παιχνίδια,ρούχα,αξεσουάρ αλλά και δημητριακά για ένα TriForce πρωινό...Zelda να είναι.


1989

Το φορητό Zelda Game & Watch και Game Watch φροντίζουν να συνεχίσει ο Link τις περιπέτειες του αντιμετωπίζοντας δράκους.

Στο πρώτο βιβλίο με υπότιτλο Molblin’σ Magic Spear θα διαβάσουμε τις μάχες του Link με τα ομώνυμα πλάσματα.

Zelda: The animated series.


Τα κινούμενα σχέδια με τον Link έρχονται στους τηλεοπτικούς δέκτες για 13 επεισόδια και οι τίτλοι τέλους δεν άργησαν να εμφανιστούν,μέσα από τα επεισόδια απαντήθηκαν ερωτήματα,για παράδειγμα πως μπορεί να μεταφέρει ο Link τόσα αντικείμενα. 

1990
Ο Captain N: The Game Master παρέα με άλλους ήρωες από video-games αφηγούνται τις περιπέτειες τους στην Videoland,ο Link αντιμετωπίζει το κακό υπερασπιζόμενος την Zelda.
Τίτλοι επεισοδίων :

The Quest for the Potion of Power
Once Upon a Time Machine
Having a Ball
The Trojan Dragon

Nintendo Comics System

H Valiant Comics φροντίζει για τις περιπέτειες του Link se έντυπη μορφή.

1991

Το SNES αποκτά το δικό του Zelda game,έχει ανανεωμένο story,νέα και παλιά αντικείμενα,καρδιές,ρουπίες,πολύπλοκα Dungeons,ακόμα πιο δυνατά Bosses,γρίφους και γραφικά 16-bit σε όλη την Hyrule.
Με 28 διαφορετικά όπλα/αντικείμενα,13 Dungeons,δυο κόσμους και ανατρεπτικό σενάριο που αφήνει εποχή με το τρίπτυχο :

Το παιδί πριν γίνει ήρωας.
Η αναζήτηση της πηγής του κακού.
Ο ήρωας υπερισχύει των σκοτεινών δυνάμεων

1992
Nintendo Adventure Books


Μια ειδική σειρά βιβλίων με θεματολογία τον Link,τα βιβλία προέτρεπαν τον αναγνώστη να επιλέξει μια "δράση" του χαρακτήρα και να αλλάξει την ιστορία του βιβλίου αλλά και το τέλος της ιστορίας.

Τίτλοι βιβλίων Nintendo Adventure :

The Shadow Prince
The Crystal Trap

Comic Book Series :

Ένα comic σέ 12 τεύχη,ένα για κάθε μήνα του περιοδικού Nintendo Power,θεματολογία το A Link το the Past του Shotaro Isinomori.Το Comic Book επανακυκλοφόρησε το 2015

...το ταξίδι συνεχίζεται...



Πηγή:

Design History of Super Mario Maker, E3 2015