Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σπάνιο video: Ο Χοντρός και ο Λιγνός για τελευταία φορά μαζί!

Ο Όλιβερ Χάρντι (Χοντρός) -μείον 63 κιλά- φωτογραφίζεται για τελευταία φορά με το...  έτερον του ήμισυ Σταν Λόρελ (Λιγνό) , λίγους μήνες πριν πεθάνει


Το διασημότερο κωμικό δίδυμο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο «Χοντρός» και ο «Λιγνός» στέκονται μπροστά στον φακό για τελευταία φορά μαζί. Ο Όλιβερ Χάρντι (Χοντρός), -μείον 63 κιλά- πειράζει για τελευταία φορά, το..  έτερον του ήμισυ Σταν Λόρελ (Λιγνό). Του τσιμπάει την μύτη, του χαλάει τη γραβάτα και του κάνει τις γνωστές γκριμάτσες του. Ο Χάρντι, δύο χρόνια πριν, είχε υποστεί μία καρδιακή προσβολή και έχασε τα περιττά κιλά, έπειτα από παρότρυνση του γιατρού του.


Το σπάνιο ντοκουμέντο γυρίστηκε το 1956, την χρονιά που ο Χάρντι και ο Λόρελ ετοίμαζαν την κινηματογραφική τους επιστροφή. Η μοίρα όμως, είχε άλλα σχέδια. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο αγαπημένος «Χοντρός» του κινηματογράφου, Όλιβερ Χάρντι, υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που τον καθήλωσε τους επόμενους μήνες στο κρεββάτι. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να κινηθεί. Τον Αύγουστο του 1957, υπέστη δύο νέα εγκεφαλικά και «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες αργότερα. Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Χάρντι, ο Σταν Λόρελ έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη στο ραδιόφωνο. «Ηταν σαν αδελφός μου. Ετσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού» είπε. Ο Σταν «έφυγε» από τη ζωή, τον Φεβρουάριο του 1965, μετά από καρδιακή προσβολή.


Yamaha RZ500N του 1985 Βρέθηκε στην κούτα της!

Φωτογραφίες: