Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Διαφήμιση Νουνού: Τελικά κάναμε τον κόσμο καλύτερο; Τροφή για σκέψη!


Ιδού ένα καλό παράδειγμα διαφήμισης, η οποία στόχευε με την υπερβολή της, να μας πουλήσει το συγκεκριμένο προϊόν. Είδα αυτή τη διαφήμιση πριν από λίγο, και σκέφτομαι τι τελικά κατάφερε η γενιά μας, τον 21ο αιώνα.
Ας ξεκινήσω με τα αρνητικά:

1ον Εμείς τα παιδιά των 80's που γεννηθήκαμε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, είμαστε η πρώτη γενιά, που φανατίστηκε τόσο πολύ με τα αντικείμενα!

2ον Είμαστε επίσης η πρώτη γενιά που θυσίασε τη φιλία, τις μεγάλες παρέες, και τις ουσιαστικές ερωτικές σχέσεις, για χάριν της εγωκεντρικής καλοπέρασης και μόνο!

3ον Η έλευση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, και των κονσολών, αν και ξεκίνησε με ενθουσιασμό, ενώ μοιραζόμασταν το παιχνίδι μαζί με άλλους, και γινόμασταν μια μεγάλη παρέα γύρω από μια οθόνη, κατέληξε μια μοναχική ασχολία, δίχως ουσία και ποιοτική διασκέδαση,

Και ορίστε τα θετικά:

1ον  Είμαστε ίσως η τελευταία γενιά, που έπαιξε στις αλάνες, ακόμη και στις λιγοστές των μεγαλουπόλεων, που πλέον δεν υπάρχουν!

2ον Είμαστε η τελευταία γενιά που έζησε σχετικά απονήρευτα παιδικά και κάποια εφηβικά χρόνια.

3ον Είμαστε η τελευταία γενιά, που έζησε την αναλογική τεχνολογία, ακόμη και στα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών!