Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017


Εσύ τι θυμάσαι από τα 80s; Τι θα κράταγες και τι θα πετούσες; Με ποιο τραγούδι χόρευες ξέφρενα; Ποια αφίσα είχες κρεμασμένη στο δωμάτιό σου; Πού ήσουν το βράδυ του τελικού του Ευρωμπάσκετ; Πού σύχναζες; Φορούσες βάτες; Είχες χορέψει στην «Αυτοκίνηση»; Ποιο είναι το ρούχο σου από εκείνη τη δεκαετία που αρνείσαι να πετάξεις μέχρι και σήμερα; Ποιο είναι το χτένισμα που σε κάνει να ντρέπεσαι;

Στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s: η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, η Στέγη σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με: συζητήσεις, party, dj sets, workshops, προβολές ταινιών και φυσικά μια έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια του φωτογράφου Σπύρου Στάβερη.

Ελάτε να ξεδιπλώσουμε μαζί τη μυθολογία της δεκαετίας του ’80 στη χώρα μας, να ξαναθυμηθούμε ή να μάθουμε από την αρχή μια παρεξηγημένη δεκαετία.




Δράσεις της Στέγης στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη

Έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια Σπύρου Στάβερη | 17 Φεβρουαρίου – 12 Απριλίου 
Η δεκαετία του ‘80, μέσα από τα φωτογραφικά άλμπουμ. Το κοινό της Στέγης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και μας έστειλε φωτογραφίες και φιλμ από πάρτι, σχολικές γιορτές, βραδινές εξόδους, πολιτικές εκδηλώσεις, εκδρομές, γενέθλια, Πάσχα και Χριστούγεννα, γάμους. Η μόδα, οι ανθρώπινες σχέσεις, η νοοτροπία και οι συνήθειες της δεκαετίας, όπως τις αποτυπώσατε εσείς με το φωτογραφικό σας φακό.

80s opening party | 17 Φεβρουαρίου
Μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική παραγωγή της Ελλάδας, από το 1980 έως και το 1989. Θυμηθείτε τι ακούγατε στο repeat και χορέψτε το στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης.
 
Απόδραση από τα 80s: escape room στη Στέγη | Από 17 Φεβρουαρίου
Μεταφερθείτε στη δεκαετία του ’80 με ένα διασκεδαστικό βιωματικό παιχνίδι.
Επιμέλεια: Paradox Project
 
Dj και club κουλτούρα στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 | Από 17 Φεβρουαρίου
Αναβίωση του dj booth της θρυλικής ντίσκο Barbarella. Συζητήσεις με κορυφαίους dj’s της εποχής και dj sets (επιμέλεια: Black Athena & Γιώργος Μαρκατάς).
Η σειρά δράσεων με τίτλο Dj και club κουλτούρα στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80, στο πλαίσιο του GR80s: Η Ελλάδα του 80 στη Στέγη, μας φέρνει σε επαφή με όσα μεσολάβησαν από τις αρχές της δεκαετίας μέχρι τη μετατροπή της disco «Αυτοκίνηση» σε ένα από τα πρώτα μαζικά κλαμπ της χώρας. Ζωντανές συζητήσεις με εμβληματικούς dj’s της εποχής, ομιλίες από μελετητές της club κουλτούρας, dj sets εμπνευσμένα από τη δεκαετία της disco και ένα μοναδικό installation παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης και μας μεταφέρουν στα μεγάλα dance floors της Αθήνας του ’80.

Εκδήλωση για το Ευρωμπάσκετ του 1987 | 10 Μαρτίου
Σε συνεργασία με τους Παναγή Παναγιωτόπουλο & Βασίλη Βαμβακά και με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, αθλητικογράφων και αθλητών (μεταξύ αυτών, Αντώνης Πανούτσος, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Μένεγος).

80s Bingo night | 31 Μαρτίου
Παίξτε Bingo, απαντήστε σε ερωτήσεις με θέμα τα 80s και τραγουδήστε τα αγαπημένα σας ρεφρέν σε καραόκε.
Επιμέλεια: Ηλίας Φραγκούλης

Retro-Technology Workshops | Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν
Μέσα από δύο εργαστήρια, Retro Gaming και Analogue Hacking, πραγματοποιούμε ένα τεχνολογικό και αισθητικό ταξίδι στα 80s, φέρνοντας στις αποσκευές μας τις τεχνολογίες του 21ου αιώνα.
Επιμέλεια: Πρόδρομος Τσιαβός, Ηρακλής Παπαθεοδώρου

Πηγή:

Tο πρώτο ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή ήταν ξύλινο, με δύο τροχούς και τρία κουμπιά. Η πρώτη του τιμή ήταν 400 δολάρια! Η apple το εξέλιξε με μια μπίλια αποσμητικού και βάση από δίσκο βουτύρου...