Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επιτραπέζια παιχνίδια!

Τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν από τα πιο αγαπημένα μου, διότι μαζευόμασταν όλη η παρέα μαζί και διασκεδάζαμε ατελείωτες ώρεςί! Δύο από εκείνα που διασώθηκαν, είναι “Ο θησαυρός του ναού’’ και ‘’Ο πύργος των φαντασμάτων’’. Μυστήριο και περιπέτεια, πάνω σε χρωματιστούς χαρτονένιους κόσμους, ώρες ολόκληρες διασκέδασης και ανεμελιάς, μαζί με τους φίλους, που ύστερα από το παιχνίδι ανεβαίναμε πάνω στα ποδήλατα μας και εξερευνούσαμε τον πραγματικό κόσμο!

Curse of the Idol (Ο θησαυρός του ναού)


My Curse of the Idol Board Game by Milton Bradley

Ghost Castle (Ο πύργος των φαντασμάτων)

Ghost Castle ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ - GREEK OLD COMMERCIAL

Πολύγραφος! Το ρετρό φωτοτυπικό μηχάνημα.

Μπορεί να μεγάλωσα στη δεκαετία του 1980 και του 1990, αλλά θυμάμαι πως στο τριθέσιο δημοτικό σχολείο που πήγα, υπήρχε ένας πολύγραφος! Μπορεί να τον χρησιμοποιούσαμε κιόλας, αλλά η μνήμη μου είναι αδύναμη από το πέρασμα των χρόνων. Πάντως είχε τη μορφή του παρακάτω μοντέλου, και είναι πολύ πιθανό να ήταν ο ίδιος που είχαμε στο σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω διεύθυνση:

REX-ROTARY R11


Κορεάτικα κινούμενα σχέδια!

Οι Ιάπωνες έκαναν την αρχή. Δημιούργησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 κινούμενα σχέδια επιστημονικής φαντασίας, με θέμα τις μάχες τεράστιων ρομπότ εναντίων διάφορων τεράτων ή εξωγήινων πολιτισμών που απειλούσαν τον πλανήτη. Τα γνωστά anime mecha. Το Mazinger Z ήταν η πρώτη επιτυχημένη σειρά και ακολούθησαν δεκάδες παρόμοιες. Ακόμη και σήμερα οι Ιάπωνες συνεχίζουν τις παλιές τους σειρές, προσαρμόζοντας τες στην σημερινή εποχή και συνεχίζουν τις ιστορίες των ρομπότ τους, έχοντας για βοήθεια τη νέα τεχνολογία. Προσωπικά τα συγκεκριμένα κινούμενα ήταν τα πιο αγαπημένα μου! Δεν έχανα τίποτα που να έπεφτε στα χέρια μου και να είχε τεράστια εντυπωσιακά ρομπότ! Αυτό όμως που δεν γνώριζα τότε, ήταν πως κάποιες ταινίες που έβλεπα στην τηλεόραση ή στο βίντεο δεν προερχόταν από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου!

Πρόκειται για τρεις ταινίες:

Protectors of the universe (1983)


Defenders of space (1984)




Raiders of Galaxy (1985)



Ουσιαστικά όσον αφορά τα Protectors of the universe και Raiders of Galaxy, πρόκειται για αντιγραφή του Mazinger Z. To Defenders of space ήταν το μόνο που δε μου άρεσε, αλλά το έβλεπα όποτε το πετύχαινα στην τηλεόραση μόνο και μόνο για τα ρομπότ! Παρά τα γελοία λάθη τους σε κάποιες σκηνές, το φτηνιάρικο animation κ.α. παραμένουν εντυπωσιακά και είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες κινουμένων σχεδίων των 80’s! Στη σημερινή εποχή τα πράματα έχουν αλλάξει, και οι Κορεάτες έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τις ταινίες κινουμένων σχεδίων τους, ενώ δεν αντιγράφουν πλέον τους Ιάπωνες και έχουν δημιουργήσει το δικό τους σχέδιο.

Σειρά κόμιξ "Εικονογραφημένα Αθάνατα Βιβλία"

Πρόκειται για κλασικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, διασκευασμένα σε μορφή κόμιξ, με τις ιστορίες να εξιστορούνται περιληπτικά, ώστε να δημιουργήσουν στο νεαρό αναγνώστη την επιθυμία να διαβάσει τα βιβλία στη γνήσια μορφή τους. Η εικονογράφηση αν και μονόχρωμη είναι εξαιρετική! Η σειρά πωλούνταν στη δεκαετία του 1980, και ήταν αρκετά διαδεδομένη. Στα παιδικά μου χρόνια τα διάβαζα συχνά, και ταξίδευα με τη φαντασία μου στις μοναδικές αυτές περιπέτειες! Τα παρακάτω βιβλία είναι τα μόνα που έχω αυτή τη στιγμή στην κατοχή μου.



Παλιά βιβλία πληροφορικής!

Έβαλα το σαρωτή μου σε λειτουργία, για να σας παρουσιάσω τα πιο παλιά βιβλία πληροφορικής που έχω στην κατοχή μου!









The V4Z80P – A Z80 Based Laptop! & Apple IIGS Original Hardware Laptop!

Πρόκειται για δύο εντυπωσιακά Projects. Η αναβίωση ενός πολυφορεμένου από τους μικροϋπολογιστές της εποχής επεξεργαστή, του Z80, και ενός αρκετά προηγμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή εκείνης της εποχής της Apple, τον Apple II, σε μορφή Laptop

V4Z80P

Apple IIGS

Ένας τρόπος για να κρασάρει ο Amstrad CPC-464!

Κι όμως, οι ρετρό μικρουπολογιστές έχουν bugs! Ορίστε ένας τρόπος για να κρασάρει ο Amstrad CPC-464!
Το δοκίμασα και στον 6128 αλλά δεν έγινε τίποτα.

Απλώς πληκτρολογούμε τις παρακάτω εντολές:
BORDER 17 (ENTER)
CALL &12 (ENTER) -Ignore "Operand Missing" error-
CALL &14 (ENTER)

Try this on an Amstrad CPC 464

Η ιστορία της εξέλιξης των καρτών γραφικών.

Κάρτα Γραφικών - Πρότυπα εμφάνισης γραφικών
www.it.uom.gr/project/mycomputer/v_card/prot_emf.html


Κι όμως! Από αυτό το πρότυπο εμφάνισης γραφικών, ξεκίνησε η gaming εποχή στον προσωπικό Η/Υ της IBM!



Alley Cat on Hercules

The Evolution Of Real Time PC Graphics

Trailer της ταινίας Computer Chess (Ανεξάρτητη Παραγωγή)

Μια κωμωδία τεχνητής νοημοσύνης!

Η ιστορία διαδραματίζεται στην δεκαετία του 1980, και επικεντρώνεται σ΄ ένα τουρνουά σκακιού, όπου οι άνθρωποι έχουν για αντιπάλους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εποχής.


Computer Chess Official Trailer (2013)

Δύο παλιά ντοκιμαντέρ σχετικά με την τεχνολογία των Η/Υ.

The Machine that Changed the World
Αποτελείται από 5 μέρη

Triumph of the Nerds


Αποτελείται από 3 μέρη

Η αποθέωση της δεκαετίας του 1980 σε 3 βίντεο!

In The 80's Song - Rhett & Link

KUNG FURY Official Trailer

Far Cry 3: Blood Dragon - Launch Trailer