Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΣΤΑΘΑΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ! Ένα ωραίο γκράφιτι για τον Στάθη Ψάλτη


Ένα πολύ όμορφο γράφιτι για τον Στάθη Ψάλτη, δημιούργησε ο street artist, Πλάτωνας, σε τοίχο της Νέας Φιλαδέλφειας.
 ΣΤΑΘΑΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ! Το έργο αναφέρεται στην κινηματογραφική ταινία «Βασικά Καλησπέρα σας» (1982), του Στάθη, και αποχαιρετά με συγκινητικό και καλλιτεχνικό τρόπο, τον κωμικό, που έφυγε σε ηλικία 66 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.


 Ας σημειώσουμε πως, το σωστό όνομα τέτοιων έργων, είναιspraypaint on wall, ή masterpiece, και όχι γκράφιτι. Γκράφιτι, ονομάζεται το "βάψιμο" που έχει μόνο γράμματα (όχι ζωγραφιά). Πάντως, γκράφιτι, συνηθίζει να τα λέει όλα αυτά ο κόσμος.

Μπράβο λοιπόν στον καλλιτέχνη, και γεια στα χέρια του, αλλά, να και που υπάρχουν και κάποιοι που διαλύοντας τον κώνωπα, βγήκαν να πουν, αντί μπράβο, ντροπή, που ...λέρωσε τον ξένο τοίχο!

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο, κάποιας γυναίκας, 
η οποία, στην σελίδα του Πλάτωνα στο fb, διαμαρτύρεται, γιατί –όπως λέει- ο τοίχος είναι δημόσιος, ανήκει σε όλους, άρα και σε αυτήν, που θα έπρεπε να ρωτήσουν! Τι να πεις...

Πηγή: