Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Samurai pizza cats (1990+) Ποιος παρήγγειλε πίτσα;

Ας ξεφύγουμε λίγο από τα παραμύθια και από τις περιπέτειες, και ας θυμηθούμε και μια κωμική σειρά. Μια επίσης σπάνια, για τα Ελληνικά δεδομένα, Ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων των 90’s! Πρόκειται για τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες, μιας ομάδας από γάτες με στολή προηγμένης τεχνολογίας! Ένα mecha anime με το κλασικό πλέον Ιαπωνικό χιούμορ. Η σειρά προβλήθηκε για μία σεζόν, από όσο μπορώ να θυμηθώ, από το Mega Channel, φρέσκια με μόλις 1-2 χρόνια καθυστέρηση, κάτι το εξαιρετικά σπάνιο για τα Ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, και μάλιστα υποτιτλισμένη, το 1993-1994 περίπου.


IMDB

Trailer

Les Mystérieuses Cités d'or (1982–1983)

Γαλλικός Τίτλος: Les Mystérieuses Cités d'or
Ιαπωνικός Τίτλος: Taiyô no ko Esteban
Αγγλικός Τίτλος: The Mysterious Cities of Gold


Τη θυμάστε αυτή τη σειρά; Μάλλον όχι! Προβλήθηκε στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης, για μία μόνο περίοδο, και μάλλον από το Mega Channel αν δεν με απατά η μνήμη μου! Πρόκειται για μια από τις πιο ποιοτικές σειρές κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε ποτέ, αλλά στη χώρα μας δεν της δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από τα κανάλια. Η σειρά είναι Γαλλο-Ιαπωνικής παραγωγής, αλλά από ότι φαίνεται οι Γάλλοι είναι οι ουσιαστικοί δημιουργοί της, διότι το σχέδιο είναι καθαρά Ευρωπαικής αισθητικής. Είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι τη θυμούνται, γι’ αυτό και την παρουσιάζω εδώ, για να τους την ξαναθυμίσω! Προσωπικά την ανακάλυψα ξανά πριν από μερικά χρόνια, μέσα από βίντεο του youtube, με συλλογές από εισαγωγές παλιών κινουμένων σχεδίων. Τότε διαπίστωσα πως ήταν από τις ελάχιστες σειρές που προβλήθηκαν μόνο για μια περίοδο. Μόλις είδα την εισαγωγή με την υπέροχη μουσική, η μνήμη μου αφυπνίστηκε και με ταξίδεψε πάνω από 20 χρόνια πίσω στο παρελθόν!


IMDB

Mysterious Cities of Gold Full 80's TV Intro

The Mysterious Cities of Gold Long Fan Trailer 1982

Σας έχω και μια έκπληξη! Η σειρά πρόσφατα ξαναδημιουργήθηκε!
The Mysterious Cities of Gold | Intro

Mysterious Cities of Gold Season 2 English Theme

Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως θα γίνει και ταινία!
THE MYSTERIOUS CITIES OF GOLD, THE MOVIE - Official Teaser Trailer #1 (2013)

"The Mysterious Cities of Gold" live-action movie - Official announcement