Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Sekai meisaku dôwa: Hakuchô no mizûmi (Swan Lake) 1981

Αρχές του 1990, ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Προβολή ποικίλων ποιοτικών προγραμμάτων, και πολυάριθμων σειρών και ταινιών κινουμένων σχεδίων. Εκείνη την εποχή για τα παιδιά που δεν είχαν έννοιες, κάθε Σαββατοκύριακο ήταν μια γιορτή. Ώρες ολόκληρες αφοσιωνόμασταν μπροστά στην τηλεόραση, ώσπου να φθάσει η στιγμή να βρούμε τους φίλους μας για να παίξουμε. Η δεκαετία του 1980, ως το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990, ήταν η περίοδος όπου τα κινούμενα σχέδια είχαν πάρει την ανιούσα. Η χρυσή εποχή των ποιοτικών ως επί των πλείστων παραγωγών, γέμιζε της ώρες μας με όμορφες ιστορίες ή περιπέτειες δράσης, ανάλογα με το γούστο του καθενός, ή το φύλο του. Εκείνη την εποχή για κάποια χρόνια κάθε Πάσχα, και μάλιστα τις μεσημεριανές ώρες, προβαλλόταν η συγκεκριμένη ταινία, την οποία πάντοτε παρακολουθούσα και απολάμβανα, αν και το θέμα της ήταν πιο ελαφρύ, σε σχέση με τους Thundercats για παράδειγμα. Η υπέροχη μουσική, και η παραμυθένια ατμόσφαιρα, μαζί με τις φωνές της Ελληνικής μεταγλώττισης, δημιουργούσαν ένα υπέροχο κλίμα. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο YouTube.


IMDB

To trailer της ταινίας:

Arajin to maho no ranpu (Aladdin and the wonderful lamp) 1982

Ακόμη μια υπέροχη μεταφορά παραμυθιού από τους Ιάπωνες, σε ταινία κινουμένων σχεδίων! Ένα από τα αγαπημένα μου anime των παιδικών μου χρόνων! Ξόδεψα πολύ χρόνο πριν από 4 χρόνια για να βρω κάποια αποσπάσματα, διότι ο κοινός τίτλος της ταινίας δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στην αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Εφόσον την ανακάλυψα πρώτα στην Αγγλική και την Σουηδική έκδοσή της, αργότερα την απόλαυσα ξανά με την Ελληνική μεταγλώττιση χάρη στο youtube! Καλό θα ήταν να επισημάνω πως η ταινία αυτή είναι κατά πολύ ανώτερη, σε σύγκριση με την εκδοχή της Disney, που ως συνήθως κατακρεουργεί τα παραμύθια, αντί να τα μεταφέρει πιστά, και προσθέτει χαρακτήρες που ναι μεν προκαλούν γέλιο, αλλά χάνεται και όλη η ουσία της ιστορίας.


IMDB

Η υπέροχη μουσική της ταινίας!