Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Βρέθηκε ο αληθινός Kermit ο Βάτραχος στην Κόστα Ρίκα

Ο Kermit ο Βάτραχος είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους μας ήρωες των Muppet και για πολλούς, αυτός που έκανε την διαφορά. Το πράσινο βατραχάκι, που περισσότερο στην αρχή έμοιαζε με σαύρα, ήταν από τους χαρακτήρες εκείνους που κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία και να μεγαλώσουν πολλά παιδάκια εδώ και 53 χρόνια.
Τώρα, οι επιστήμονες βρήκαν τον "πραγματικό Kermit", μέσα στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα!
Το νέο είδος βατράχου που ανακαλύφθηκε, λέγεται στην πραγματικότητα Diane's Bare-hearted Glassfrog, αλλά μοιάζουν πάρα πολύ στον αγαπημένο μας ήρωα. Τόσο, ώστε να κερδίσουν αβίαστα το σχετικό παρατσούκλι.
Ξεχωρίζουν και είναι ιδιαίτεροι, όπως ο Kermit, επειδή το υπογάστριό τους είναι ημιδιαφανές. Γι' αυτό και λέγονται και βάτραχοι από γυαλί. Αλλά και λόγω των διογκωμένων λευκών ματιών τους. 
Τόσα χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, το είδος αυτό δεν είχε βρεθεί, επειδή βρισκόταν κρυμμένο πολύ βαθιά στα τροπικά δάση της Καραϊβικής.
Επιπλέον, οι ήχοι που έκανε κατά το ζευγάρωμά του, θύμιζαν πολύ έντομο, με αποτέλεσμα να μην κινεί υποψίες.
Όσο και αν τους δυσκόλεψε, όμως, οι Brian Kubicki, Stanley Salazar και Robert Puschendorf, ανακάλυψαν τελικά τον "πραγματικό Kermit", σε ύψος περίπου 400-800 μέτρων.
Μέρος του επιστημονικού ονόματός του, το Diane, δόθηκε προς τιμήν της μητέρας του ερευνητή Brian Kubicki, της Janet Diane Kubicki.
Δείτε τον ολοζώντανο Kermit στις παρακάτω φωτογραφίες:

Χαρακτηριστικά του νέου βατράχου τα διογκωμένα λευκά μάτια
Χαρακτηριστικά του νέου βατράχου τα διογκωμένα λευκά μάτια
Αλλά και το διάφανο υπογάστριο
Αλλά και το διάφανο υπογάστριο
Αν δεν βλέπετε τις ομοιότητες, τότε τι να σας πούμε...
Αν δεν βλέπετε τις ομοιότητες, τότε τι να σας πούμε...
Πηγή:
http://www.pathfinder.gr/stories/4310785/

Είναι αυτοί οι αληθινοί Τιμόν και Πούμπα;

Μια φιλία, δύο ζώα, τραγούδι, καλοπέραση, χορός, τσακωμοί, άφθονο γέλιο και φυσικά Hakuna Matata!
Ένα ρακούν μαζί με ένα αγριογούρουνο φαίνεται πως απολαμβάνουν τις βραδινές τους βόλτες στις γεμάτες καλαμπόκι εκτάσεις του Μεξικού.
Πιθανότατα, οι δύο φίλοι αναζητούν τροφή, ενώ ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να "επιδίδονται" σε μία από τις διακεδαστικές τους, για εμάς συζητήσεις. 
Ο "αληθινός Timon" έχει ανέβει επάνω στον υποψήφιο "αληθινό Pumbaa" και η αυτόματη φωτογραφική μηχανή η οποία είναι τοποθετημένη κοντά στις εκτάσεις καλαμποκιού απαθανατίζει την εικόνα.
Ναι, ο Timon και ο Pumbaa ζουν ανάμεσά μας, λοιπόν, και εμείς έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε. Ιδού οι αποδείξεις κυρίες και κύριοι!

Τους αγαπάμε!

Τους αγαπάμε!

Και δυναμώνουμε το Χακούνα Ματάτα για ακόμη μια φορά!


Πηγή: