Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ


Ο δρόμος μέσα από το κέντρο μας έφερε στην οδό Λένορμαν, εκεί που κάποτε ο Κώστας Χατζηχρήστος οδηγούσε το ποδήλατο του για να καταλήξει στο μπακάλικο του κυρ” Παντελή όπου δούλευε.
Το μπακάλικο στην ταινία υποτίθεται πως βρίσκεται στον Κολωνό, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται στην γωνία Ψαρρών και Μαιζώνος στο Μεταξουργείο.
Εξωτερική φωτογραφία από την ταινία δυστυχώς δεν υπάρχει, αλλά, πιστέψτε μας, αυτό είναι το μπακάλικο του κυρ” Παντελή, όπου μαζί με τον Ζήκο γινόταν… της κακομοίρας!
Ο παραδοσιακός καφενές μετονομάστηκε σε «Ακροβάτης» και ανακαινίστηκε, με σεβασμό προς την ιστορία του.
Πρόκειται για ένα ψηλοτάβανο νεοκλασικό του Μεσοπολέμου, με υπόγειο κελάρι, πέτρινους τοίχους και πανύψηλες ξύλινες πόρτες, από όπου μπαίνει άπλετο φως. Σε μια γωνία του καφενείου βρίσκονται στοιβαγμένα περιοδικά του ‘30, του ‘50, του ‘80, παλιοί δίσκοι από βινύλιο και διάσπαρτα τραπεζάκια με ξύλινες καρέκλες.
Εδώ, σερβίρεται κρασί σε πήλινες χειροποίητες κούπες, φρεσκοκομμένος ελληνικός καφές, λουκούμια, υποβρύχιο, καλή ρακή, σπιτικοί μεζέδες και παραδοσιακές πίτες.
Πηγή: