Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

PAC-MAN 256 (glitch)

Για τον εορτασμό των 35 χρόνων, απο την κυκλοφορία του Pac-Man, πρόκειται να δημιουργηθεί μια ακόμη έκδοση του παιχνιδιού με την περύφημη πίστα με το Glitch!


ΗΠΑ: Αναζητείται γυναίκα που ανακύκλωσε σπάνιο υπολογιστή, για να της δοθούν 100.000 δολ.!!!

Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μία μυστηριώδη γυναίκα η οποία πέταξε τον περασμένο Απρίλιο στον κάδο ανακύκλωσης ένα σπάνιο υπολογιστή Apple-1, μην γνωρίζοντας προφανώς την αξία του.
Η εταιρεία ανακύκλωσης CleanBayArea, στην Καλιφόρνια, στην οποία κατέληξε ο υπολογιστής, γνωστοποίησε στον δικτυακό της τόπο ότι αναζητά τη γυναίκα που πέταξε τον υπολογιστή, καθαρίζοντας το γκαράζ του σπιτιού της, προκειμένου να της δώσει 100.000 δολάρια.
Πρόκειται το μισό του αντιτίμου με το οποίο ο σπάνιος υπολογιστής του 1976 -ένας από τους συνολικά 200 που κατασκευάστηκαν- πωλήθηκε σε δημοπρασία. Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων με τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού.
Οι Αpple-1 είναι από τους πρώτους υπολογιστές στην ιστορία της Apple. Κατασκευάστηκαν από το συνιδρυτή της εταιρείας Στιβ Βόζνιακ στο γκαράζ του Στιβ Τζομπς και πωλήθηκαν έναντι 666,66 δολαρίων (2.786 δολάρια σε σημερινές τιμές.)
Λίγες δεκάδες από τους πρωτοποριακούς αυτούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκτιμάται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο σπάνιος Apple 1 αξίας 200.000 δολαρίων που πετάχτηκε στην ανακύκλωση!