Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΝΙΟΝ Πολυκατάστημα Αθήνας (Δεν Ξεχνώ) "UPDATE 7/11/2015"

Ένα Clip φτιαγμενο, Διορθωμένο, και αφιερωμένο στον Ιδρυτή του πολυκαταστήματος "ΜΙΝΙΟΝ" 
"Κον Ιωάννη Γεωργακά" το οποιο ήταν ένα πολυκατάστημα στη γωνία των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Δώρου στην Αθήνα.

Να Αναφερουμε οτι στο κλιπ από το 2:00 και μετά, κάποιες σκηνές και φωτογραφίες, εχουν τοποθετηθει κατα προσεγγιση χρονολογικά, στοχευοντας στο Συναισθημα. Στο πως ειναι να βλεπουμε τους υπαλληλους τους Μινιόν και τον Κο Γεωργακά, να ζουνε τις τελευταιες τους στιγμες χωρις να γνωριζουν τι τους περιμενε λίγες μέρες/ωρες αργοτερα... 
__Έτσι ουσιαστικά το Clip ξεκιναει απο το 2:00 και μετά__

Ιστορία:
Το 1934 ο Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε με έναν συνεταίρο το πρώτο περίπτερο με το όνομα Μινιόν, από την δεκαετία του '50 εξελίσσεται σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα με 120.000 είδη και 1000 άτομα προσωπικό.
Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 ένας εμπρησμός κατέστρεψε το πολυκατάστημα. 
Ένας εμπρησμός που πραγματοποιήθηκε από την Τρομοκρατική (τότε) Επαναστατική Ομάδα: 
"Oκτώβρης 80". Και λίγο καιρό αργότερα, εστάλη προκύρηξη ταχυδρομικώς σε όλα τα έντυπα της εποχής εκείνης, η οποία δημοσιεύετε (ακόμα) εδώ:


Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο κατάστημα «Κατράντζος» που καιγόταν συγχρόνως (μαζί με το Μινιόν) χωρίς να καταφέρουν να σώσουν ούτε αυτό. 
Ήταν η αρχή μιας σειράς εμπρησμών στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα εκείνης της εποχής. Κανείς ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. 
Από την φωτιά διασώθηκε μόνον ο σκελετός του κτηρίου. Με δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτίριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε η επιχείρηση 
(περνώντας στα χέρια του κράτους), και ουδέποτε ξανά παρουσίασε κέρδη. 
Είχε 6 ορόφους αλλά ο 6ος άνοιγε μόνο κάθε Χριστούγεννα. Το 1998 χρεοκόπησε και το κτίριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports) η οποία φιλοδοξεί να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση. Η Elmec Sports πουλήθηκε στη συνέχεια στον όμιλο Folli Follie ο οποίος είχε σοβαρά σχέδια για την επαναλειτουργία του το αργότερο το 2012. Οι συνέργειες που θα προέκυπταν θα εξασφάλιζαν την λειτουργία του. 
Προς το παρόν όμως έχουν ανασταλεί οι κατασκευαστικές διαδικασίες λόγω της οικονομικής κρίσης. 
Στόχος θα είναι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και τα καταστήματα θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κέντρου της Αθήνας. 

Τελικά το 2013 είχαν σκοπό το Μινιόν ΝΑ ΑΝΟΙΓΕ ΠΑΛΙ, αλλά αυτή την φορά ως "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ"
(δηλαδή η απόλυτη Ξεφτίλα για ένα πρώην πολυκατάστημα της εμβέλειας του Μινιόν)
Αλλά τελικά δεν έγινε το Opening!



Αγροτική Ενημέρωση ΕΡΤ2