Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Δημήτρης Μητροπάνος - Ένα το χελιδόνι - 1966 - Γήπεδο ΑΕΚ



'Αλλο ένα σπανιο!!!!Και νόμιζα ότι η μόνη καταγεγραμμένη συνεργασία του μεγαλου Μητροπάνου με τον εξίσου μεγάλο Μίκη ήταν την δεκαετία του 1980 στα "Πικροσαββατα"!!!!Τσουπ να σου ο φίλος Μαύρος Πητ με την κασετούλα,Hitachi C-60,
και μια ηχογραφημένη,απο μπομπινοκασετόφωνο,συναυλία από το γήπεδο της ΑΕΚ το 1966.Εκτός από το παραπάνω τραγούδι υπάρχει και το "Της δικαιοσύνης ήλιε νοήτέ"...Η πιο παλιά ηχογραφηση,εστω και ζωντανή,που εχω ακούσει με το Μητροπάνο πριν το πρώτο του σαρανταπενταρι στην "Ελλαδισκ" με τον Κουμπή και φυσικά πριν τα δισκάκια -επιτυχίες με τον Ζαμπέτα.Την Μεγαλη Δευτέρα του 1966 έχοντας γνωρίσει τον Μίκη από την νεολαία Λαμπρακη και όντας μαθητευόμενος πλάι στην Κολούμπια και το Ζαμπέτα κάνει την πρώτη του συναυλία στην Θεσσαλονίκη.Στο Παλλάς μαζί με τον Πουλόπουλο και την Φαραντούρη.Το σχήμα θα συνεχίσει στην Σοβιετική Ενωση,χωρίς τον Πουλόπουλο και με αντικαταστατη του τον αγνωστο τζαγκάρη Καλογιαννη και χωρίς το νεο Μητροπάνου που δεν εχει τελειώσει το σχολείο ακόμα!!!Το καλοκαίρι όμως του 1966 κάνει με το Μίκη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο μαζί με τον Μπιθικότση την Φαραντούρη,σε ένα τραγούδι τον Πουλόπουλο και παρουσιάστρια την ...Ελένη Ροδά!!!

Ευχαριστώ και πάλι τον Μαύρο Πητ που μοιραζεται μαζί μας την ξεχασμένη μουσική μας ιστορία!!!!Να σαι καλά φίλε μου...)


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ TO ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ TO ΚΕΡΔΟΣ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ TO ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ.