Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

«Ιππότης της ασφάλτου» η σειρά που έκανε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ΄80


Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 23 αυτοκίνητα. Ποιο τρικ χρησιμοποιούσαν για να μην φαίνεται ο οδηγός...

Το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80 ήταν ο ΚΙΤΤ, (Knight Industries Two Thousand), ένα αμάξι που μιλούσε και σκεφτόταν σαν άνθρωπος, δεν χρειαζόταν οδηγό και έπιανε μεγάλες ταχύτητες. 

Οδηγός και συνεργάτης του ήταν ο Μάικλ Νάιτ, ένας πρώην αστυνομικός που κλήθηκε να πατάξει το έγκλημα με όχημα τον υπερσύγχρονο ΚΙΤΤ. «Ο ιππότης της ασφάλτου», έκανε θραύση στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’80. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 και διήρκεσε συνολικά τέσσερις σεζόν....

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 26 Σεπτεμβρίου 1982. Αντίπαλοι του ΚΙΤΤ ήταν ο Goliath και ο ΚARR... 


Η έμπνευση για μια σειρά που θα πρωταγωνιστούσε ένα αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη προήλθε από μια τηλεοπτική σειρά του 1979, όπου ένας φορτηγατζής με το κατοικίδιό του, έναν χιμπατζή, προσπαθούσαν να αποκαλύψουν διεφθαρμένους αξιωματούχους και να επιβάλουν την τάξη. 


Αρχές της δεκαετίας του ’80, τα στελέχη του καναλιού NBC, είχαν παραπονεθεί ότι οι ωραίοι πρωταγωνιστές δεν είχαν υποκριτικό ταλέντο. Τότε σκέφτηκαν να γυρίσουν μια σειρά που κεντρικός χαρακτήρας θα ήταν ένα αυτοκίνητο και ξεκίνησαν την παραγωγή του «Ιππότη της ασφάλτου». Ο πρωταγωνιστής θα ήταν ένας «μοναχικός καβαλάρης» , ο οποίος δεν θα ζούσε στην άγρια δύση αλλά στη σύγχρονη εποχή....

Τον Ντέβον Μάιλς ο ηθοποιός Έντουαρντ Μάλχερ και τη Μπόνι Μπάρστοου η Πατρίσια Μακφέρσον.... 


Για τον ΚΙΤΤ επέλεξαν ένα σπορ αυτοκίνητο της Pontiac Trans-Am, το οποίο κόστισε 18 χιλιάδες δολάρια για να μετατραπεί στον θρυλικό ΚΙΤΤ, ενώ η σημερινή του αξία υπολογίζεται στις 245 χιλιάδες δολάρια. 


Σε όλη τη διάρκεια της σειράς χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 23 αυτοκίνητα της Pontiac, εκ των οποίων τα δύο τα χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τα άλματα. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας «κρυφός» οδηγός, ο οποίος ήταν κρυμμένος πίσω από το κάθισμα του οδηγού. 

Οι τεχνικοί πρόσθεσαν στο κλασικό μοντέλο έναν ιδιαίτερο μπροστινό προφυλακτήρα, ένα σκάνερ με κόκκινο φως και έναν εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η φωνή του αυτοκινήτου ήταν ο ηθοποιός Γουίλιαμ Ντάνιελς, ο οποίος δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τους ηθοποιούς και τον παραγωγό και είχε ζητήσει να μην μπει το όνομά του στους τίτλους της σειράς....

ΚΙΤΤ (Knight Industries Two Thousand) ήταν Pontiac Trans Am τρίτης γενιάς. Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ... 


Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ υποδυόταν τον μαχητή του εγκλήματος Μάικλ Νάιτ. Μέχρι τότε ασχολούνταν κυρίως με τη μουσική αλλά μετά την επιτυχία της σειράς έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο και καθιερώθηκε ως ηθοποιός.

Τα κορίτσια ήταν ερωτευμένα μαζί του και τα αγόρια με το αυτοκίνητό του. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε το 1986. Αργότερα, κυκλοφόρησαν βιντεοπαιχνίδια, ταινίες και παιχνίδια, τα οποία ήταν βασισμένα στον «Ιππότη της Ασφάλτου» ενώ ο ΚΙΤΤ ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι νέοι είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μπροστά από το θρυλικό αυτοκίνητο, όπως ο Μάικλ Νάιτ. 

Δείτε το intro των τίτλων το οποίο είχε συνθέσει ο Στου Φίλιπς και έγινε μεγάλη επιτυχία στα ’80ς... 

Πηγή:
http://memorylifegr.blogspot.co.ke/2016/12/80_22.html


Ορίστε και μια φωτογραφία ντοκουμέντο!