Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τα περιοδικά της παιδικής μας ηλικίας

Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης
Υπήρχε κάποτε μια εποχή που δεν είχε κανείς internet, facebook, youtube, instagram και οποιαδήποτε άλλη μορφή κοινωνικής δικτύωσης. Ναι αλήθεια λέμε, έτσι είναι. Οπότε τη θέση του υπολογιστή, του tablet, του smartphone την είχαν τα περιοδικά, με τα οποία ξημεροβραδιαζόμασταν. Μπλεκ, Αγόρι, Βαβούρα, Μανίνα, Κατερίνα και πολλά άλλα τα οποία θα σας παρουσιάσουμε με μια έντονη γεύση νοσταλγίας…
Βαβούρα

Απο τα πιο αγαπημένα μου. Ξεκίναγες να το διαβάζεις απο την τελευταία σελίδα και την «οδό τρέλας 13», ενώ οι εσωτερικές του σελίδες ήταν γεμάτες απο μικρές αλλά ξεκαρδιστικές ιστορίες.
Μπλεκ

Το θρυλικό περιοδικό των 80ς. Ο κάπτεν Μπλεκ, ο Ρούντι και ο καθηγητής Μυστήριο σε πολλές περιπέτειες. Μαζί με το Αγόρι ήταν τα μεγαλύτερα περιοδικά της δεκαετίας. Με πολλά δώρα, είχε εξαντληθεί πριν φτάσει στα περίπτερα.
Αγόρι

Δεν πρέπει να υπάρχει άντρας απο 35 μέχρι 50 χρονών που να μην έχει αγοράσει έστω και μια φορά στη ζωή του το «Αγόρι». Ιστορίες δράσης, ποδοσφαίρου, σιδερότυπα, αφίσες και πολλά άλλα.
Κατερίνα

Το κορυφαίο κοριτσίστικο περιοδικό. Γυναικεία θέματα, συνεντεύξεις, αφίσες. Ένα πολύ καλό περιοδικό ποικίλης ύλης.
Μανίνα

Το αντίπαλον δεος της «Κατερίνας». Στο ίδιο προφίλ και αυτό με κοριτσίστικα θέματα, αφίσες και πολλά δώρα για τις μικρές μας φίλες.
Σεραφίνο

Οι ιστορίες του τίμιου Σεραφίνο άφηναν πάντα μια γεύση πικρή και μελαγχολική. Το σπίτι του ήταν κάτι χαρτοκουτα και μοιραζόταν τα πάντα με όλους.
Γκολ

Αμιγώς ποδοσφαιρικό με πολλές ιστορίες για επιθετικούς και τερμαφύλακες. Φιλοξενούσε συχνά συνεντεύξεις απο μεγάλα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου της εποχής.
Τιραμόλα

Θρυλική φιγούρα φιταγμένη απο καουτσούκ που έκανε οτι ήθελε το σώμα του. Απο εκεί έμεινε η φράση για κάποιον που είναι ευλίγιστος. Ο Τιραμόλα είσαι;
Ποπάυ

Ο σκληρός αλλά καλοκάγαθος ναυτικός με την άγκυρα στο μπράτσο και με το σπανάκι να του δίνει δύναμη ήταν απο τα πιο γνωστά κόμιξ της εποχής. Η Όλιβ πάντως τον έκανε οτι ήθελε
Μίκυ Μάους

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που να μην έχει ξεφυλλίσει έστω και μια φορά τις περιπέτειες του θρυλικού ποντικού
Περιπέτεια

Ο λοχαγός Μαρκ και η παρέα του μας περίμεναν κάθε Παρασκευή που έβγαινε το περιοδικό να απολαύσουμε τις περιπέτειές του.
Πηγή