Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

TRANSFORMERS ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ : Τριάντα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή των Autobots.

by Αντρέι Κοτσεργκίν
Αν ήσουν παιδάκι το 1986 και οι γονείς σου είχαν την φαεινή ιδέα να σε πάνε σινεμά να  δεις την spin-off ταινία της αγαπημένης σου σειράςTRANSFORMERS τότε πιθανότατα μέχρι και σήμερα όταν τους βλέπεις νιώθεις τον Megatron να ξεπροβάλλει από μέσα σου… Από την άλλη αν ήσουν ο ανεύθυνος γονιός που πήρε το παιδί από το χέρι και το πήγε στο σινεμά να δει την ταινία απλά να ξέρεις ότι πιθανότατα ευθύνεσαι για πολλά από τα παιδικά τραύματα του. Βλέπεις όταν σε μια από τις πρώτες σκηνές της ταινίας οι Decepticons κάνουν αεροπειρατεία στο σκάφος των Autobotsκαι ξεκληρίζουν ολόκληρο το πλήρωμα δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις ότι η ταινία TRANSFORMERS είχε πάρει το όλο θέμα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ από την τηλεοπτική σειρά στην οποία επί δυο ολόκληρα χρόνια ΔΕΝ είχε πεθάνει ούτε ένας χαρακτήρας….
Prowl, Brawn, Ironhide, Ratchet, Wheeljack ήταν ορισμένοι από τους λατρεμένους μας ήρωες που θυσιάστηκαν στην αιώνια μάχη των Autobots με τους Decepticons. Αλλά και η μεριά των Κακών δεν την γλίτωσε αναίμακτα μιας και αρκετοί μπάσταρδοι πεθάναν μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Megatron ! Τελικά όμως χάρη στην παρέμβαση του Σατανικού cyber πλανήτη Unicron κατάφερε να αναστηθεί και μάλιστα αναβαθμισμένος και πιο ισχυρός με την μορφή του τρομερού Galvatron. Μια από τις πρώτες επιδείξεις ισχύος του Galvatron ήταν να εντοπίσει τον προδότη Starscream και να τον εκτελέσει πριν προλάβει ο τελευταίος να στεφθεί ως νέος ηγέτης των Decepticons. Όμως ο βίαιος θάνατος του μεγαλύτερου ίσως Μούλου στην ιστορία των animated σειρών σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ήταν το αποκορύφωμα της ταινίας. Το κουλουράκι για την πιο σοκαριστική στιγμή παίρνει άνετα η σκηνή του θανάτου του …Optimus Prime. Ω ναι σε μια μεγαλειώδη μάχη μεταξύ των δυο αιώνιων αντιπάλων ο γενναίος Optimus πυροβολείται στο στήθος από τον δειλό Megatron και αφήνει την τελευταία του μηχανική πνοή. Η σκηνή θανάτου του σπουδαίου και εμβληματικού ηγέτη των Autobots ήταν αρκετή για να βουρκώσουν χιλιάδες παιδάκια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και για όλα έφταιγε η άπληστη Hasbro….
Όπως αποδείχτηκε η όλη ιδέα πίσω από το THE TRANSFORMERS : THE MOVIE ήταν να συστήσει η εταιρεία νέους χαρακτήρες στο αγοραστικό της κοινό και να αυξήσει τις πωλήσεις της σε φιγούρες και merchandise. Έλα όμως που το κοινό ΔΕΝ συγκινήθηκε από τον ‘αντικαταστάτη’ του Optimus, Hot Rod, και παρέμεινε πιστό στον Prime. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγο καιρό ο Optimus να επιστρέψει όμως το ΣΟΚ του θανάτου του δύσκολα θα διαγραφόταν από το τραυματισμένο υποσυνείδητο των θαυμαστών του. Μάλιστα σύμφωνα με τον Θρύλο ένα από τα άτυχα παιδάκια που παρακολούθησαν την cyber animated Σφαγή κλειδώθηκε στο δωμάτιο του και αρνούνταν να βγει από κει μέσα για δυο ολόκληρες εβδομάδες!  Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι η ταινία δεν ήταν και κάτι το φοβερό από πλευράς σεναρίου. Απλά έβαζε τα Transformers να αλληλοσκοτώνονται επί 85 λεπτά υπό τους ήχους ενός super κλισέ αλλά και άκρως απολαυστικού soundtrack ! Tα καλά νέα είναι ότι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας και την επετειακή Blue-Ray έκδοση της ταινίας. Που ντάξει μπορεί να έχει τα ελαττώματα της αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από τις ταινίες του Michael Bay όπου ανά 10 λεπτά πεθαίνει και ένα Transformer αλλά χωρίς να συγκινείται κανείς…

https://batcountrysite.wordpress.com/2016/08/09/transformers-δεν-ξεχνω-τριάντα-χρόνια-μετά-την-μ/


Suzuki SV650 Scrambler