Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η Google γίνεται 17 χρονών!!!




H Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, γιορτάζει τα 17 χρόνια λειτουργίας της με ένα Doodle που είναι αφιερωμένο.... στον εαυτό της.


Με μια σύντομη περιγραφή για την ιστορία της, το Google ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τους Larry Page και Sergey Brin, όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Stanford University της Καλιφόρνια.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων και ονόμασαν τη νέα αυτή τεχνολογία ως PageRank.

Το PageRank καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.

Έτσι τότε ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους "Google". Η λέξη Google προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Milton Sirotta για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Stanford, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu.

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 και δημιουργήθηκε η εταιρία στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998. Είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Menlo Park της Καλιφόρνια.

Η ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης από τη στιγμή της ίδρυση της προκλήθηκε από μια αλυσίδα προϊόντων, συγχωνεύσεων και συνεργασιών πέρα από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Προσφέρει λογισμικό συμπεριλαμβανομένου email (Gmail), σουίτα γραφείου (Google Drive), και κοινωνικής δικτύωσης (Google +). Η εταιρία επίσης ηγείται της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Android.

Ταυτόχρονα, η Google έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και δίνει πολλά χρήματα για έρευνες σε διάφορα πεδία όπως υπολογιστές, διαδίκτυο, κινητά π.χ. συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών για την παραγωγή των συσκευών Nexus και εξαγόρασε την Motorola τον Μάιο του 2012, δημιουργεί χάρτες για προγράμματα GPS και προγράμματα όπως Google Earth κτλ.

Επίσης όμως ασχολείται και με άλλα θέματα εκτός από υπολογιστές και διαδίκτυο π.χ. αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη γνωστή μας Wikipedia εδώ :


Κάποια από τα λογότυπα της Google στο παρελθόν :
Και το σημερινό λογότυπο της Google όπως είναι αυτή τη στιγμή σήμερα :


Πηγή:
http://www.retrocomputers.gr/forum/diafora-alla-sxetika-themata/17715-i-google-ginetai-17-xronon#32207

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου