Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Polybious. Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που μάλλον δεν υπήρξε ποτέ!

Polybious. Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που προκάλεσε αμνησία, αϋπνία, στρες και εφιάλτες, ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά αυτοκτονιών. Κι όμως κάποιοι λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ!... 
Το αμφιλεγόμενο Polybius στοίχειωσε τα όνειρα των gamers τη δεκαετία του ΄80, ενώ ο θρύλος που χτίστηκε γύρω από το όνομά του οδήγησε στην ύπαρξη εκατοντάδων ομάδων που τάσσονταν κατά του gaming! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…... 
Το Polybius ήταν ένα puzzle/shoot-’em-up arcade game που δημιουργήθηκε από μια μυστηριώδη εταιρία με το όνομα Sinneslöschen (που μεταφράζεται ως «Διαγραφή Συναίσθησης»). Εμφανίστηκε σε ελάχιστα arcade machines στο Oregon του Portland. Το παιχνίδι ήταν αρκετά εθιστικό και έγινε γρήγορα διάσημο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καβγάδες και ολόκληρες σειρές από ανθρώπους που ήθελαν να παίξουν! Ο αστικός μύθος λέει ότι οι παίχτες που ξόδευαν αρκετές ώρες σε αυτό, άρχισαν να έχουν διάφορα συμπτώματα, όπως αμνησία, αυπνία, στρες και εφιάλτες, ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά αυτοκτονιών. Επιπλέον, υπήρξαν κάποιοι που είπαν ότι άντρες ντυμένοι στα μαύρα, επισκέπτονταν τα μηχανήματα όχι για να μαζέψουν τα λεφτά, αλλά περίεργα δεδομένα, ίσως τα αποτελέσματα των ψυχοδραστικών αποτελεσμάτων του παιχνιδιού! Όπως αναφέρεται, μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του Polybius, όλα τα μηχανήματα του εξαφανίστηκαν. Ορισμένοι σχολιαστές πιστεύουν ότι το παιχνίδι είναι ένας αστικός μύθος που αναπτύχθηκε από υπερβολικές και παραμορφωμένες ιστορίες για την πρώιμη έκδοση του Tempest, που προκάλεσε προβλήματα επιληψίας, ασθένεια κίνησης, και ίλιγγο. Αυτά προέρχονταν από τα πολλά χρώματα και τη συνεχή κίνηση τους την ώρα του παιχνιδιού, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι μέσα σε όλα, μεταφέρονταν και διάφορα υποσυνείδητα μηνύματα στους παίχτες! Ο συγγραφέας Brian Dunning σημειώνει ότι δύο παίκτες αρρώστησαν στο Portland την ίδια ημέρα, το 1981. Ο ένας από αυτούς έπασχε από πόνο στο στομάχι μετά από 28 ώρες παιχνιδιού  Asteroids στην προσπάθεια του να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ο άλλος κατέρρευσε με ημικρανία παίζοντας Tempest στο ίδιο μηχάνημα . Ο Dunning καταγράφει ότι το FBI κατάσχεσε αρκετές arcade machines στην περιοχή μόλις δέκα ημέρες αργότερα, όταν οι ιδιοκτήτες ήταν ύποπτοι για χρήση των μηχανημάτων για τυχερά παιχνίδια. Ίσως αυτή είναι η εξήγηση «των αντρών με τα μαύρα» που εμπλέκονταν στον μύθο τουPolybius. Φαίνεται λοιπόν ότι τα δύο αυτά γεγονότα συνενώθηκαν σε ένα μύθο, που επηρεάστηκε αρκετά από την ταινία, The Last Starfighter, στην οποία ένας έφηβος έχει προσληφθεί από έναν άνδρα που τον παρακολουθεί να παίζει ένα μυστικά ανεπτυγμένο arcade game. Πάντως, το 1998 εμφανίστηκε ακόμα ένα cabinet με το παιχνίδι, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκε. Παρότι πολλοί προσπάθησαν να ξαναφτιάξουν το παιχνίδι, κανένας ποτέ δεν βρήκε το αυθεντικό Rom. Μάλιστα, δεν υπάρχουν καν αποδείξεις ότι πραγματικά υπήρξε το Polybius.


Αν θέλετε να δείτε πως κάποιοι φαντάζονται ότι ήταν το Polubius δείτε το βίντεο παρακάτω:... Το παιχνίδι στη μορφή του βίντεο, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου