Καλώς Ήλθατε!

Η αγάπη μου για το παρελθόν είναι γνωστή σε εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά. Το ενδιαφέρον μου αφορά πολλά και διάφορα, όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους του μενού. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με την επιθυμία, να μπορεί να θυμίσει τα όσα έχουμε ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Αφορά ανθρώπους που είναι από 30-40 ετών περίπου, και θέλουν να ξαναθυμηθούν για λίγο τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια.

Καλό σας ταξίδι!

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Revival BMW LandspeederΜια μοτοσικλέτα εμπνευσμένη από το ρετροφουτουριστικό πρωτότυπο με το οποίο ο Ernst Henne κατέρριψε 76 ρεκόρ ταχύτητας από το 1929 μέχρι το 1935, κατασκεύασε η custom build εταιρεία, Revival.

H Revival χρησιμοποίησε τα blueprint σχέδια του Henne, δημιουργώντας ένα σχεδόν πιστό αντίγραφό της μοτοσικλέτας που έχει στο ιστορικό της, τις περισσότερες καταρρίψεις ρεκόρ από οποιαδήποτε άλλη.

Οι μόνες διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο, είναι το ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο, η τοποθέτηση του κινητήρα πιο χαμηλά και η προσθήκη μίζας. Φυσικά η μοτοσικλέτα είναι πλήρως λειτουργική, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video. 

Για την ιστορία, η R37 του Henne, είχε χωρητικότητα 749 κ.εκ. και με την προσθήκη υπερτροφοδότη, απέδιδε 100+  ίππους, τιμή ισχύος που για το 1929 ήταν εξωπραγματική!   

Με το "καλημέρα σας" ο Ernst Henne κατάφερε να συντρίψει τα προηγούμενα ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσικλέτα, επιτυγχάνοντας ταχύτητα της τάξεως των 216,7 χλμ./ώρα, το 1929. 

Μέχρι και το 1935, όπου διήρκησε η εξέλιξη της μοναδικής αυτής BMW, ο Henne είχε καταφέρει να φτάσει τα 256 χλμ/ώρα, βελτιώνοντας μόνος του την μοτοσικλέτα, στο γκαράζ του σπιτιού του! 

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου